Illustratie van de Transiting Exoplanet Survey Telescope (TESS).
Volledig scherm
Illustratie van de Transiting Exoplanet Survey Telescope (TESS). © NASA-GSFC

Nieuwe NASA-telescoop vanaf volgende week op zoek naar buitenaards leven

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, zal volgende week een nieuwe NASA-telescoop lanceren. De Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) zal 200.000 nabijgelegen sterren afspeuren op zoek naar rotsachtige planeten, ongeveer even groot als de aarde.

11 reacties

  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    De vraag is niet waarom het heelal zo groot is. Dat is een relatief iets maar het is een feit dat wij zo klein zijn. De aarde is tenslotte maar een stofje in het geheel en de zon een zandkorrel. En zoals de aarde een levende materie is zal het heelal ook wel een levende identiteit zijn. Sommigen noemen dat ook "god". En aangezien het heelal verder gaat uitdijen zal god nog wat groeien zeker.
  • FILIP ELGERS

    6 jaar geleden
    ...en toch is 300 lichtjaar in onze achtertuin. Het heelal is wat het is, zonder afstand en tijd. Wij markeren onze nietige aarde als referentiepunt tov het alles. Zo ontstaan pas de begrippen afstand en tijd. Dat gaat reeds ons organische verstand te boven. Het heelal kan zelfs ons nietig bestaan niet detecteren, laat staan dat wij ons kenbaar zouden kunnen maken.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Dat er elders leven is in het heelal daar geloof ik vast in, zelfs leven dat een veel verder ontwikkelde beschaving heeft. Wie zijn wij om te stellen dat wij de top van een beschaving zijn. 100 jaar geleden geloofden de meeste mensen nog dat de zon rond de aarde draaide en de aarde het middelpunt van de beschaving was.
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Niet met foto's paul van de velde, maar dmv spectroscopie. Wanneer het licht dat door een planeet weerkaatst word geanalyseerd wordt, kan men zien waaruit die bestaat. Een paar belangrijke bestanddelen zijn: zuurstof, methaan, waterstof.
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Wedden dat ze wat vinden.