© Victoriano Moreno

Nederlandse scholier (14) urenlang vermist in Antwerpen: jongen was verdwaald maar teruggevonden

De Nederlandse scholier (14) die vermist raakte tijdens een schooluitstap in Antwerpen, is teruggevonden.

brip, doro

De jongen van het Sondervick College in het Nederlandse Veldhoven, vlak bij Eindhoven, was donderdag op schooluitstap in Antwerpen en sinds de middag vermist.

“Na het verplichte programma mochten de leerlingen zelfstandig de stad in. De jongen kwam niet op de afgesproken tijd terug bij de bus. Docenten hebben meteen geprobeerd contact te krijgen met de jongen, maar dat lukte niet. Daarop is de politie in Antwerpen ingeschakeld”, schreef Omroep Brabant.

Kathedraal en Linkeroever

De politie kreeg de oproep om 14.15 uur binnen en deed onder meer nazicht aan de kathedraal en op Linkeroever waar de excursie begon. De spoorwegpolitie werd op de hoogte gesteld voor het geval de jongen op eigen initiatief de trein zou nemen ook de Nederlandse recherche volgde de zaak mee op.

De Antwerpse politie beschouwde het als een onrustwekkende verdwijning. Donderdagavond rond 21.45 uur werd de jongen teruggevonden niet ver van de plaats waar de scholieren werden verwacht voor de terugrit. Hij was verdwaald. Zijn ouders zijn hem komen ophalen in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER