De gemiddelde prijs van een abonnement bij De Lijn is sinds 2012 met 33 procent gestegen. Vooral abonnementen zijn fors duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat 65-plussers sinds 2015 geen gratis abonnement meer krijgen. Reizigers tussen 25 en 64 jaar betalen voor een maandabonnement 60 procent meer dan zes jaar geleden.
Volledig scherm
De gemiddelde prijs van een abonnement bij De Lijn is sinds 2012 met 33 procent gestegen. Vooral abonnementen zijn fors duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat 65-plussers sinds 2015 geen gratis abonnement meer krijgen. Reizigers tussen 25 en 64 jaar betalen voor een maandabonnement 60 procent meer dan zes jaar geleden. © BELGAIMAGE

Abonnement De Lijn derde duurder dan zes jaar geleden

De gemiddelde prijs van een abonnement bij De Lijn is sinds 2012 met 33 procent gestegen. Voor andere vervoersbewijzen, zoals biljetten of rittenkaarten, betaalden de reizigers gemiddeld 21 procent meer dan zes jaar geleden. Dat blijkt uit berekeningen van De Lijn, waarover De Tijd vandaag bericht.

33 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Dank u NVA je kan erop rekenen dat wij het bolleke achter nva NIET zullen aanstippen. Diesel + 30% , openbaar vervoer + 33% schaam jullie.
  • eric loyens

    6 jaar geleden
    Dat is de bedoeling van nva alle straten openbreken en u verplichten het openbaar vervoer te nemen en daar dan snel van profiteren om het nog maar eens duurder te maken het schoon verdiep zit vol crapul
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    leve de auto
  • jan dupont

    6 jaar geleden
    5 jaar geleden 10 ritten kaart 8€ vandaag 16€ dit is 100% erbij
  • frank hemmeryckx

    6 jaar geleden
    Men zegt altijd neem het openbaar vervoer maar heb je al eens berekend wat dat voor een gemiddeld huis gezin kost ? Daarom nemen de mensen hun wagen !