Hier zijn dromen geen bedrog, met dank aan het gemeentebestuur

© pma

In Droom je Anzegem mochten mensen hun dromen posten op een site. Dat leverde 95 ideeën op. Meest populair was een skatepark. Dat komt er nog voor de zomer.

Peter Malaise

Alle Anzegemnaren konden tot 10 april stemmen op de ideeën die binnengekomen waren op het online participatieplatform ‘Droom je Anzegem’. De stemming is nu voorbij, het populairste item was de vraag naar een skatepark. De meeste dromen zijn bedrog, maar in Anzegem komen sommige dromen wel uit. Het skatepark wordt gerealiseerd. Schepen Rik Colman (CD&V-Groen-OK) legt uit. “We hebben met het college de website gevolgd en proactief gekeken welke de meest populaire dromen waren. Dat skatepark hebben we al opgestart, er is ook een budget voor. Het komt aan de sporthal, de petanquevelden gaan we verplaatsen naar een andere locatie. De bedoeling is dat het skatepark nog voor de grote vakantie wordt gerealiseerd.”

Toen we langsgingen om een foto van de locatie te nemen, kwamen we enkele jongeren tegen. Die leggen hun skateplank alvast al klaar, hun reactie was er een van geluk. Ze kijken nu al uit naar de grote vakantie.

Andere wensen zijn het aanbrengen van regenboogkleuren aan oversteekplaatsen aan scholen. Opvallend veel stemmen waren er ook voor het doven van straatverlichting. “Momenteel vervangen we alle armaturen door leds”, vervolgt Colman. “Eandis kan dat niet in een jaar. De werken zullen zo’n vier jaar duren, maar waar er nu al leds zijn, kunnen we de lichte dimmen. Niet doven dus. Dit gebeurt al in een nieuwe wijk en niemand merkt het. Zo sparen we veel elektriciteit uit.”

Fruitplukbomen

“Het idee voor fruitplukbomen wordt ook al onderzocht. We zoeken een geschikte plek. Langs een fietspad is dat moeilijk. Al het fruit valt dan op het fietspad en dat kan gevaarlijk zijn. We overwegen een locatie in de buurt van het Tiegembos.”

Het Beukenhofpark komt ook aan bod. “Daar gaan we aan de overzijde een speelpark realiseren. Boomstronken op de grond, een soort avontuurlijk speelplein met natuurlijke elementen.”

“Alle info wordt nu gebundeld, gaat naar de gemeenteraad en krijgt daar een vervolg. Er wordt ook feedback gegeven aan wie een idee heeft ingediend.”

INFO

INFOAlle ideeën vind je terug op anzegem.citizenlab.co.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen