De wandelaar postte een foto met botstukjes op.
Volledig scherm
De wandelaar postte een foto met botstukjes op. © Facebook, foto rechten vrij

Beenderen open en bloot op kerkhof

Bij graafwerken op het kerkhof van Zelzate zijn kleine stukjes van beenderen naar de oppervlakte gekomen. "Weinig respect voor de doden", reageert een verontwaardigde voorbijganger. Volgens de onderhoudsmannen is dat niet vermijdbaar.

14 reacties

  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Ik vind dat het begraven van niet gecremeerde lijken verboden zou moeten worden. Een urne kan je ook begraven, neemt minder plaats in, gezonder voor het milieu, hygiënischer enz... En dan kan je ook zo geen toestanden meer tegenkomen!
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Was altijd geleerd komt van x en gaat naar stof Maar blijkbaar duurt heel lang en opruimen soms hangt nog van alles aan na 10 jaar Ben van mening veranderd en steek me nu maar in oven
  • Norbert Corten

    6 jaar geleden
    In de jaren vijftig groeven wij als kind op het Stuivenbergplein in de toenmalige zandbakken regelmatig beenderen en doodskoppen op van het toen voormalig oud kerkhof.Gruwelijk maar waar.
  • Erwin Lauwens

    6 jaar geleden
    Is toch normaal: sommige begraafplaatsen zijn reeds eeuwen in gebruik en vroeger werd er zo geen tamtam gemaakt van een vingerkootje die aan de oppervlakte kwam. Is een perkje met een mooi gazon rond de kerk waarop de omwonenden barbecue houden, en de honden hun grote boodschap doe dan respect? Mensen, overdrijf toch eens niet.
  • Carlo Verstappen

    6 jaar geleden
    Ja ik vraag mij af wie daar nu wakker van ligt. Als je dat ziet liggen en je kan er niet tegen doe het dan in de afvalcontainer.