Een kind, vermoedelijk een slachtoffer van de gifgasaanval, wordt verzorgd in een ziekenhuis in Douma, zaterdag 7 april.
Volledig scherm
Een kind, vermoedelijk een slachtoffer van de gifgasaanval, wordt verzorgd in een ziekenhuis in Douma, zaterdag 7 april. © REUTERS

Rusland: "Onweerlegbaar bewijs dat chemische aanval in scène is gezet door Verenigd Koninkrijk"

De chemische aanval in het Syrische Douma is "in scène gezet" door "speciale diensten van een ander land", zo stelt de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Moskou zegt daarover "onweerlegbare gegevens" te hebben. Later op de dag werd Groot-Brittannië expliciet beschuldigd van de deelname aan de "mise-en-scène" in Douma. De Syrische VN-ambassadeur zegt dan weer dat de chemische wapens niet gebruikt werden door de troepen van Assad, maar door terroristen die ze binnensmokkelden vanuit Libië.

67 reacties

  • christiane claeys

    6 jaar geleden
    theater dus, een shakesperiaans drama, ze zijn er altijd goed in geweest.
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Ik geloof meer Rusland dan UK en zeker USA. Een opgezet spel te beginnen met de ex agent en dochter die vergifigd werden om dan over te schakelen op een groter plan. Schande... Maar op een dag moeten ze toch hun daden verantwoorden.
  • Kris Delen

    6 jaar geleden
    Thijs, groot gelijk heb je, de beelden zijn al snel vergeten ; terwijl Rusland beweert dat er nu vrede is in Syrië. Ofwel is de Russische propagandamachine hier ook al neergestreken. Het labo is vernield, dat is wat telt voor de slachtoffers van de gifaanval.
  • Didier Goddeeris

    6 jaar geleden
    Wel ik vind dat Poetin zeer veel geduld heeft met Europa en de vs en zeker met Engeland. Welke leugens zij uithalen tegen over Rusland is ongelooflijk. Alsof Assad zo dom zal zijn zoiets nog te doen,als zijn overwinning in zicht is. Allemaal opgezet spel om Rusland klein te houden.
  • Guido De Smet

    6 jaar geleden
    Wat voor mij onvoorstelbaar is : dat één van beiden liegt ! Een staat onwaardig !