Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA). © BELGA

Externe audit pleit minister Vandeput vrij in F-16-schandaal, oppositie spreekt van "doofpotoperatie"

F-16De informatie van Lockheed Martin over de levensduurverlenging van de F-16's werd binnen Defensie "conform de geldende bevoegdheden opgevolgd en behandeld". Ze moest volgens de geldende procedures niet doorstromen naar minister van Defensie Steven Vandeput of naar de Chef Defensie Marc Compernol. Dat staat in de samenvatting van de externe audit die de minister had gevraagd naar de manier waarop binnen Defensie met het rapport van de vliegtuigbouwer werd omgegaan.

365 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    F 16 aankoop is goedgekeurd door Di Rupo en De Crem in vorigen regering.
  • Bert Buren

    6 jaar geleden
    Het zou een schande en gebrek aan eigenwaarde als de VS de gevechtsvliegtuigen mogen leveren, de Europese is beter en goedkoper en loyaal is de VS zeker niet.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Vandeput zit er als minister bij voor spek en bonen. Hij weet helemaal niet waarover het gaat en probeert ons allemaal om de tuin te leiden. Zo'n minister willen wij niet en waarschijnlijk zijn ook de mensen in Hasselt wakker genoeg.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    hadden we nu iets anders moeten verwachten???
  • Robert Soeloo

    6 jaar geleden
    In feite zegt de audit: Het leger heeft procedures om onwelgevallige informatie bij die vervelende politici weg te houden. En ze hebben die procedures netjes opgevolgd.