Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © rv

Potvis met 29 kilogram afval in zijn lijf spoelt aan in Spanje

Een in Spanje aangespoelde potvis had maar liefst 29 kilogram afval in zijn lijf. Dat blijkt uit een autopsie. De lokale overheid vraagt aandacht voor het gevaar dat plastic in oceanen vormt voor zeedieren. 

9 reacties

  • Xsarilde Willis

    6 jaar geleden
    Ja ga de kleine man maar aanvallen over dit soort dingen. Ik ga niet elke week mijn plastic in zee dumpen. Ik laat het ophalen. Is het dan mijn schuld dat mijn verwerkingsbedrijf merendeel ergens illegaal gaat lozen? Pak het probleem aan op grote schaal.
  • Vera Clinckers

    6 jaar geleden
    Schandalig! Zelfs mijn zoontje gooit nooit iets weg op straat. Als iedereen dat zou doen dan hadden wij een schonere wereld! Weg met spooknetten, weg met plastiek eilanden die ronddrijven. Hou je hand boven je hoofd en bekijk eens goed wat je zelf kan doen aan deze omstandigheden.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Christine Laevers, het gaat niet enkel over dat plaxtic. Gebruik je huidcrèmes met micro partikels? Dat is plastic, het zit ook in douchegel, shampoo, tandpasta... Velen denken dat het enkel gaat over de plastic verpakkingen, maar ook producten zelf zitten vol met micro plastics.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    We hebben geen natuurrampen of atoomoorlogen nodig om onszelf uit te roeien, onze geldzucht zal dat wel voor zijn rekening nemen. Alles moet kapot voor het gewin van enkelen.
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    Was al 2 dagen geleden nieuws bij de de Duitse Bild tabloïd....