© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Heistenaar (66) overlijdt na frontale botsing met vrachtwagen

Op de Poederleeseweg in Herentals is vrijdag rond 12.30u een frontale botsing met dodelijke afloop gebeurd. Een personenwagen week van zijn rijvak af en reed frontaal in op een vrachtwagen die uit de andere richting kwam.

Hans Otten

De auto kwam vanuit Herentals en botste bovenop de helling naar de brug over het riviertje de Aa tegen een vrachtwagen die uit de richting van Poederlee (Lille) kwam. Volgens getuigen vertoonde de automobilist net voor de bocht naar de helling al abnormaal rijgedrag. Het voertuig vertraagde en zwalpte wat.

Op de helling week de auto van zijn rijvak af en botste frontaal op de vrachtwagen. Die werd aan de linkerhoek geraakt. De auto kwam bovenop de brug op zijn dak terecht. Voor de bestuurder kon geen hulp meer baten, hij was ter plaatse overleden. Het slachtoffer is een 66-jarige man uit Heist-op-den-Berg.

De trucker liep verwondingen aan de schouder op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De verbindingsweg tussen Herentals, Vorselaar en Lille bleef urenlang afgesloten om de bestuurder uit het wrak te bevrijden en de verkeersdeskundige de nodige vaststellingen te laten doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER