Advocaten van Bernard Wesphael boos om foto’s die online circuleren

© BELGA

De verdediging van Bernard Wesphael heeft woensdag voor het hof van assisen in Bergen ophef gemaakt over enkele foto’s uit het gerechtelijk onderzoek die online waren opgedoken. Een journalist had de foto’s, waarop het bed te zien is van de hotelkamer waar Véronique Pirottin om het leven kwam, op Twitter geplaatst.

Het incident kwam er toen de politiecommissaris van de federale politie in Brugge voortging met het citeren uit de pv’s van de verschillende verhoren van Wesphael, die hij mee afnam. Het lezen van de verhoren van Wesphael is al aan de gang sinds maandag.

Tom Bauwens, advocaat van Wesphael, had net de kopie van een foto getoond van het bed, gemaakt door het team dat de eerste vaststellingen deed na de feiten. Een dag eerder was de voorzitter van het assisenhof, Philippe Morandini, ingegaan op een andere foto die het gerechtelijk lab later had gemaakt. Op de foto die dinsdag werd getoond, was te zien hoe het dekbed op een bolletje midden op het bed lag. Dat leek in tegenspraak met wat Wesphael had verklaard, dat hij met zijn kleren aan in slaap was gevallen op de linkerhelft van het bed. Volgens Bauwens is op de foto die hij woensdag toonde wel een bed te zien waarop iemand links heeft geslapen. De voorzitter zei dat beide foto’s allebei later tijdens het onderzoek nog zullen getoond worden.

Korte tijd erna doken foto’s van het bed op Twitter op. De advocaten van de verdediging - naast Bauwens Jean-Philippe Mayence - maakten onmiddellijk bezwaar bij de voorzitter. Maar die reageerde dat het om feiten gaat die zich buiten het assisenhof afspelen en hij adviseerde om de zaak aan te kaarten bij een deontologische raad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen