Zware brand in Izegem: schrijnwerkerij voor 25 procent uitgebrand

© gsd

© gsd

© gsd

© gsd

© gsd

© gsd

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

In Izegem heeft woensdagmiddag een zware bedrijfsbrand gewoed bij een schrijnwerkerij in de Kokelarestraat. “De schrijnwerkerij is voor 25 procent uitgebrand”, zegt luitenant Hans Declerck van de Izegemse brandweer. Volgens het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk gaat het om een accidentele brand.

gjs

Net voor 16.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een bedrijfsbrand in de Kokelarestraat. De zwarte rook was van ver te zien. De brandweer kwam massaal ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. Het vuur ontstond volgens het parket aan een afzuiginstallatie in de loods.

“De vlammen achteraan het bedrijf, nabij een grote voorraad hout, vonden snel uitbreiding. We kregen het vuur snel onder controle. Er was geen gevaar voor de buren. Er raakte niemand gewond. De bedrijfsleider was op de site aanwezig toen de brand uitbrak, maar niet op de plek waar het vuur ontstond”, aldus luitenant Declerck.

Een brandweerman raakte wat bevangen door de hitte en de inspanning. Hij werd preventief naar het ziekenhuis gebracht. Ook een familielid van binnen het bedrijf werd naar het ziekenhuis afgevoerd, omdat hij wat in shock was door de gebeurtenissen.

De schade in het bedrijf is aanzienlijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen