Ook de oudste tweeling van Leuven, Jeanne en Marcella Schollaert, drinken nog elke dag hun glas wijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de oudste tweeling van Leuven, Jeanne en Marcella Schollaert, drinken nog elke dag hun glas wijn. © Vertommen

Mag dat ene glaasje rode wijn echt niet meer?

Elke dag een glas rode wijn, het beste medicijn? Neen, ook één glas schaadt onze gezondheid. Dat toont een nieuwe studie met 600.000 deelnemers. "Paniekvoetbal", zeggen Vlaamse experts. "Wie wil leven, wil dat aangenaam. En voor velen is dat mét een glaasje."

38 reacties

  • Jos Teuwen

    6 jaar geleden
    Werkt de verzuring van onze maatschappij in de hand. Past goed bij onze politiekers!
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    Voeding is tegenwoordig een nieuwe religie geworden ... Veel te veel tijd en veel te veel luxe om zich daarmee bezig te houden in de huidige maatschappij!
  • Guy Van Becelaere

    6 jaar geleden
    Al deze studies worden bekostigt met belasting geld om deze bende aan een job te helpen via de politiek en om aan burgers pesten te doen opdoeken deze nutteloze instellingen komt dan de begroting ten goede
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Hier op het Franse platteland is er een uitdrukking en ik vertaal : 'Om kwart voor elf gaat de kast open en om kwart voor twaalf gaat ze terug dicht'. En het is hier ook zo. Gemiddelde ouderdomsleeftijd : ongeveer 80 jaar, denk ik. Verder gezonde lucht, rust, plezante mensen, groentetuin, veel fruit, eigen kippen enz. Hier bestaat dat leven nog.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Door mijn te hoge cholesterol moet ik wat opletten maar alles laten vallen zal ik zeker niet doen. Ik wordt liever 75 jaar en geleefd te hebben dan 90 jaar en alleen maar te hebben bestaan