Een F35B Lightning van de Britse strijdkrachten.
Volledig scherm
Een F35B Lightning van de Britse strijdkrachten. © REUTERS

Lockheed Martin wuift Trumps kritiek weg en start laatste testfase Joint Strike Fighter

Lockheed Martin, de fabrikant van de Joint Strike Fighter (JSF), maakt zich niet druk om klachten van onder meer Amerikaans president Donald Trump over de hoge kosten van het gevechtstoestel. Het Amerikaanse defensieconcern staat op het punt de laatste testfase in te gaan en denkt de eerste operationele toestellen volgend jaar volgens plan te kunnen leveren. Dat zegt bestuurder Jack Crisler van het Amerikaanse concern in een interview met het Nederlandse persbureau ANP. Het productieproces van het toestel, ook wel bekend als de F-35 Lightning II, ligt volgens hem nog altijd op schema.

5 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Vliegende baksteen die veel te duur is.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    De leveringen in de VS zijn tijdelijk stopgezet wegens bepaalde problemen. Er is dus meer aan de hand dan wat schoonheidsfoutjes die men kan bijsturen. Als dit maar geen fyra aankoop van de eeuw wordt.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De Nederlanders zijn al helemaal niet zo positief meer over hun beslissing. De ontwikkelkosten zijn al veel hoger opgelopen dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. En van de beloofde compensaties hebben ze nog niet veel gezien. Die bestaan vooral op papier. En zijn bovendien afhankelijk van de beslissing van andere Europese landen om het toestel al of niet aan te kopen.
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    W kopen iets in de USA , en Trump gaat er nog een extra heffing op zetten . Zijn we niet slimmer ? Koop de EU fighter .
  • Jens Van Campenhout

    6 jaar geleden
    wie koopt dan al die andere machines?