Schepen voor stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène verzegelt de woning die illegaal accommodatie aanbiedt via AirBnB.
Volledig scherm
Schepen voor stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène verzegelt de woning die illegaal accommodatie aanbiedt via AirBnB. © Photo News

Brussel trekt ten strijde tegen illegale toeristische accommodaties van Airbnb

De Brusselse schepen van Stedenbouw en Patrimonium, Geoffroy Coomans de Brachène, heeft vandaag in het centrum van de stad een woning verzegeld waarvan de eigenaar een illegaal toeristisch verblijf aanbood. Dat meldt het kabinet van de Brusselse schepen.

11 reacties

  • Jan De Korte

    6 jaar geleden
    Waarom wordt in de EU op zo'n zaken altijd negatief over gedaan. Uber, AirBNB, enz.. Het wordt hoog tijd dat de EU mee evolueert of we gaan de boot missen op alle vlakken. Mee evolueren met de tijd noemen ze dat. Uber, Airbnb, enz.. zijn schone aanvullingen op elkaar. Beiden kunnen naast elkaar leven. Maar in de EU neen direct alles veroordelen, stoppen, ...en dit om een bende luieriken te beschermen.
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    Ze zouden beter ten strijde trekken tegen die andere illegalen, criminaliteit en radicalisering. Maar dan moet de PS tegen zijn kiezers ingaan en dat is teveel gevraagd.
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    Genieten momenteel van een 14 daags AirBnb verblijf in Lissabon...liever opnieuw hier dan in een crimineel-socialistisch smerig Brussel....
  • Sven Kerstens

    6 jaar geleden
    Pak aub ook uber en consoorten hard aan!
  • Dre Deloit

    6 jaar geleden
    Ik doe enkel nog airbnb de de laatste 6 jaar. Voordelen: je dealt met 1 iemand ipv de "organisatie" van een hotel. Veel meer flexibiliteit (in en uitcheck), eigen keuken, vaak groot terras (appt die ik huur), eerste hand info en tips, en vaak erna blijvend contact met verhuurder. Wij doen 4 reisjes per jaar van 4-5 nachten en airbnb is MEERWAARDE. Prijs is niet perse goedkoper dan hotel maar kwaliteit veel hoger. Vb. Appt op 10min wandelen van oude stad: 75 eur met TWEE slaapkamer!