Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Topman verdient vijftig keer meer dan medewerker

De CEO van een grote beursgenoteerde Belgische onderneming verdiende vorig jaar gemiddeld 2,15 miljoen euro, een stijging met 13 procent in vergelijking met 2016. Het totale salaris dat hij opstrijkt, ligt bijna 50 keer hoger dan het gemiddelde brutosalaris van de werknemers in een van de Bel20-bedrijven. Dat schrijft De Tijd zaterdag, op basis van de pas gepubliceerde jaarverslagen van die bedrijven over de vergoeding van hun toplui, de totale salarissom en het aantal werknemers.

19 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Als een bedrijf dit wil betalen is dat toch hun eigen zaak. Als morgen een bedrijf zijn werknemers 1000 euro opslag geeft gaan ze dan zeggen ik moet dit niet hebben?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Voetballers verdienen ook meer dan een topman en geen enkele partij brengt daar verandering in, integendeel ze staan aan te schuiven om in de VIP te zitten en champagne te drinken met de rijken. Ik vind de lonen ook overdreven van topmannen, maar hun verdienste is een bedrijf draaiende te houden en veel mensen te werk te stellen en wij betalen die voetballers onrechtstreek hun loon door onze consumptie.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Voor alle duidelijkheid ik ben geen topman. Maar wat is hier mis mee? De man draagt ook de volle verantwoordelijkheid over het rijlen en zeilen van een bedrijf en mag daar gerust voor vergoed worden. Iedereen kan proberen topman te worden dan hoeft men niet jaloers te zijn op wat anderen door hard werken bekomen .
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Daar is niks mis mee ! Ik begrijp die afgunst niet, die jaloezie omdat iemand anders (een pak) meer geld verdiend. Werk dan zelf wat harder of volg gepaste studies. Trek je stoute schoenen aan maak zelf iets van je 'miserabel' leven.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Hallo, dat noemt men dan loonstop. Blijkbaar enkel geldig voor de gewone werknemers.