Derde vrachtwagen met drugsafval gevonden in drie dagen: recordvangst

Drugsafval gevonden in Neerpelt. © rr

In Noord-Limburg is voor de derde keer in drie dagen een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen. Vandaag werd 15.000 liter chemicaliën gevonden in Overpelt.

mg

Vrijdag stootte de politie op een oplegger met vaten in de Industrielaan in Overpelt. Het parket van Limburg maakte bekend dat het in Overpelt om 15.000 liter chemicaliën gaat. Het Limburgse parket spreekt van een recordvangst, aangezien woensdag ook al ongeveer 17.000 liter werd gevonden in Lommel en 11.000 liter in Neerpelt.

In de oplegger in Overpelt stond een 750-tal vaten van elk 20 liter. De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg ging ter plaatse en kon vaststellen dat er geen lekkende vaten tussen stonden.

Woensdagavond werden in Lommel en in Neerpelt al twee gestolen opleggers gevonden, respectievelijk op de Buitensingel en de N71. In Lommel ging het om zes grote tonnen van elk 1.000 liter en 56 vaten van elk 200 liter. In de oplegger in Neerpelt stonden 50 vaten van elk 200 liter en een grote ton van 1.000 liter. Het gaat dit jaar al om de veertiende dumping van drugsafval in Limburg. Vorig jaar stond de teller op dertien.