Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hamburger, biefstuk of stukje kip: "We betalen veel te weinig voor ons vlees"

De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals milieuvervuiling en klimaatschade, worden niet doorgerekend aan de klant. Vooral varkensvlees is te goedkoop, zegt een Nederlands milieuadviesbureau.

131 reacties

  • Pieter De Koninck

    6 jaar geleden
    Dan wil ik toch ook minstens 75% meer verdienen op mijn job
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Wat die slimme mensen eisen, is dat er op vlees een extra taks komt van 40 tot 50%. Geld dat de ontvanger van die taks (de overheid dus) kan gebruiken voor het milieu. Mij niet gelaten. Maar dan wil ik dat er een taks van 500% komt op cola, op chips, op alle snoep, op roomijs, op chocolade, enz. Want de schade die deze producten aanrichten op de gezondheid, wordt vandaag ook niet doorberekend.
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Als verbruikers betalen wij niet te veel het zijn de winsten van de tussenpersonen die te groot zijn.
  • André Van der Poorten

    6 jaar geleden
    Ik kom uit de tijd dat alleen den doktoor en anderen welgestelden alle dagen biefstuk konden eten en op zondag kwam er bij de werkende mens ‘misschien’ een stuksken uit de achterhesp op tafel . Ik heb dat veel gezien , mijn vader was beenhouwer ! Was da dan beter ?
  • Guy Beeckmans

    6 jaar geleden
    We betalen voor alles veel te veel......dus ook voor voeding