© PN

Aan deze strikte regel moeten vrouwen zich houden op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Op zaterdag 19 mei stappen prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. De vrouwelijke genodigden zullen allemaal te zien zijn met een hoed, inclusief Kate Middleton en de Queen. De Britse etiquette eist immers dat dames op een trouwplechtigheid een hoofddeksel dragen.

vwh

De regel heeft alles te maken met de Anglicaanse kerk, die vereist dat vrouwen hoeden dragen tijdens religieuze evenementen zoals doopfeesten of bruiloften. Het ritueel is gebaseerd op een passage in de Bijbel

Op ‘De eerste brief van Paulus aan de Korintiërs’, een boek in de Bijbel om precies te zijn. “Ik wil dat jullie het volgende goed onthouden: Christus is het hoofd van iedere man, en iedere man is het hoofd van zijn vrouw. Als een vrouw bidt zonder hoofddeksel op haar hoofd, heeft ze geen respect voor haar hoofd (= haar man).”, staat er te lezen.

Aan het gebruik zijn nog enkele aandachtspunten verbonden. Volgens de koninklijke etiquette mag geen enkele hoed tijdens de plechtigheid groter zijn dan het exemplaar van de bruid haar moeder. Daarnaast mag het hoofddeksel de aandacht niet afleiden van de bruid of het zicht van de andere genodigden hinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer