Xiomara en Pierre Baltodano
Volledig scherm
PREMIUM
Xiomara en Pierre Baltodano © Joel Hoylaerts / Photo News

De grote guacamole-test: Latinokoks testen twaalf supermarktvarianten

Welke 'verse guacamole' uit de warenhuizen het natuurlijkst en het lekkerst smaakt? Dat vroegen wij aan twee even frisse Vlaamse latino's: Xiomara (33) en Pierre Baltodano (30) van de Mexicaanse burritobar-keten DONKI. "Lookpoeder en tomaat horen niet thuis in deze avocadodipsaus."

  1. Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
    PREMIUM

    Deze 3 ovenscho­tels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”

    Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel.
  2. Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
    PREMIUM

    Weinig moeite, wauw-ef­fect: zo pimp je kant-en-kla­re kerstge­rech­ten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond

    Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld.