De Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzya in gesprek met zijn Amerikaanse collega Nikki Haley tijdens de zitting van de Veiligheidsraad.
Volledig scherm
De Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzya in gesprek met zijn Amerikaanse collega Nikki Haley tijdens de zitting van de Veiligheidsraad. © REUTERS

VS "locked and loaded" als Syrisch regime opnieuw gifgas gebruikt

De Verenigde Staten zijn bereid opnieuw in actie te komen als de Syrische regering weer chemische wapens gebruikt. De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley zei tijdens de zitting van de VN-Veiligheidsraad dat de Verenigde Staten "locked and loaded" of gevechtsklaar zijn, als het Syrische regime het giftige gas opnieuw gebruikt. 

29 reacties

  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    de wereld draait zo zot als een achterdeur. de evaluatie van de mens, van holbewoner tot nu. het enige bolletje dat ronddraait in de ruimte, waar de mens niet af kan. en daarop een hoop onnozelaars mer raketten.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Goeie manier om VS bankroet te krijgen. Miljard dollar aanval per gasbommetje van 500 euro samengeraapt op Amazon. Assad lacht zich plat.
  • Oisin Macdara

    6 jaar geleden
    Het Regime van de verenigde staten heeft een oorlog nodig, hun bommen en raketten moeten gedropt worden, ze moeten winst maken en meer bommen produceren. Er is geen gifgasaanval in Syria geweest.
  • Ruben Notshare

    6 jaar geleden
    In 2002 was er een onafhankelijke commissie in Irak op onderzoek. Deze verklaarde dat Saddam geen wmd bezat. Toch ging Amerika oorlog voeren, tegen de wens van de rest van de wereld in en gebaseerd op leugens. Gevolg : miljoenen doden en een oorlog die nog steeds duurt. Het word tijd dat de Europeese regering en media snapt dat de bevolking hier vierkant tegen is!
  • Dave Florizone

    6 jaar geleden
    Trump zou niet liever hebben, desnoods zet hij iets in scène, het is niet gelukt met Noord Korea dan maar met Syrië, het naïeve Europa zal hem wel volgen.