Euromillions Basket League - Oostende te sterk voor Charleroi in Clasico

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de 26e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling heeft landskampioen Oostende zaterdag de "Clasico" tegen Charleroi met 88-63 gewonnen. Na het eerste kwart stond Charleroi nog één puntje voor (17-18), maar bij de rust had de competitieleider orde op zaken gesteld: 51-36. In het derde kwart (15-16) knabbelde Charleroi één puntje van de achterstand af, het vierde was weer helemaal voor Oostende (22-11). Vincent Kesteloot en Marko Kuridza (7 rbds) lieten allebei 19 punten optekenen en ook Dusan Dordevic (15) en Jean Salumu (14) droegen fors bij aan de zege.

In de stand heeft Oostende nu vier punten voor op Aalstar, dat na een 73-75 zege in Bergen alleen leider is. Antwerp kan zondag weer naast Aalstar komen. Het moet daarvoor winnen bij Brussels.

Onderaan is Leuven opnieuw alleen laatste na een 60-86 nederlaag tegen Limburg United. Luik kon voor het eerst in vijftien wedstrijden nog eens winnen, 87-106 op het parket van Willebroek, en liep zo een puntje uit op Leuven.