(v.l.n.r.) Peruviaans president Martin Vizcarra, Colombiaans president Juan Manuel Santos, Chileens president Sebastian Pinera, Mexicaans president Enrique Pena Nieto and Canadees president Justin Trudeau tijdens de Top in Lima in Peru.
Volledig scherm
(v.l.n.r.) Peruviaans president Martin Vizcarra, Colombiaans president Juan Manuel Santos, Chileens president Sebastian Pinera, Mexicaans president Enrique Pena Nieto and Canadees president Justin Trudeau tijdens de Top in Lima in Peru. © REUTERS

Amerikaanse landen noemen Venezuela corrupt

De staatshoofden en regeringsleiders van meer dan dertig landen uit Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika willen de strijd tegen corruptie opvoeren. Ze ondertekenden zaterdag na afloop van de Top van de Amerika's in het Peruaanse Lima een document waarin ze zich verbinden tot nationale en regionale actieprogramma's voor meer transparantie en tegen corruptie. Preventie en bestrijding van corruptie zijn cruciaal voor een sterke democratie, klonk het in de unaniem aangenomen verklaring.

12 reacties

  • Mich Vanderhoydonck

    6 jaar geleden
    De venezolano creperen in hun eigen rijk land dank zij een zich socialistische nemende dictatuur.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Wat zou Peter Mertens en zijn PVDA-kliek daar van denken?
  • christophe M.

    6 jaar geleden
    EU is ook corrupt en rot tot op het bot.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Zien ze dat nu pas? Wat heeft Hugo Chavez anders gedaan dan bedrijven bestelen die miljarden hadden geïnvesteerd in de Venezuelaanse economie om zichzelf te verrijken en nutteloze investeringen ten doen voor persoonlijk glorie, de toen nog dure olie gebruikend als financieringsmiddel?
  • Paul De Smet

    6 jaar geleden
    Wat doet Trudeau daar?