EPA
Volledig scherm
© EPA

Daniel Ricciardo is de F1-keizer van China na spannend slot, Vandoorne wordt dertiende

Formule 1Daniel Ricciardo heeft de derde Grote Prijs van het nog prille Formule 1-seizoen gewonnen. In China was de Australiër van Red Bull na 56 rondjes de snelste, voor de Fin Valtteri Bottas (Mercedes). In het slot kwam het nog tot een aanrijding tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel, die de eerste twee GP’s van het seizoen had gewonnen. Stoffel Vandoorne werd na een relatief anonieme race dertiende en grijpt zo voor het eerste dit seizoen naast de punten.

37 reacties

  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    het enigste spannende aan dat hele F1 gedoe zijn de ongevallen die Verstappen veroorzaakt...voor de rest helemaal kapot gemaakt door strategie, strategie, strategie wegens overregulering...
  • ivo torfs

    6 jaar geleden
    Een spannende reeks gezien met verdiende winnaar, Verstappen had nog een rekening open staan met Hamilton en Vettel (verleden jaar) en deze is bij deze vereffend. Spijtig dat hij duur betaald heeft.
  • Nicolas Charpentier

    6 jaar geleden
    super race van Red-bull en vooral van Ricciardo. Max Verstappen reed ook een super race, maar was iets te zelfzeker op de inhaalactie op Vettel. de 2 red-bulls konden op het podium eindigen. Red-Bull heeft 2 top piloten die kunnen racen. het was wel de spannendste race van dit jaar.
  • Frans Van Hoyweghen

    6 jaar geleden
    Het zou moeten verboden worden banden te wisselen voor één volle ronde achter de safety car, niet zoals deze race.
  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    Deed Stoffel ook mee? Niet gezien.