.
Volledig scherm
. © rv

Tocht richting goud loopt vreselijk af voor marathonloper (en vooral deze vrouw krijgt tonnen kritiek op social media)

AtletiekDe organisatoren van de Commonwealth Games hebben tonnen kritiek gekregen, omdat ze de Schotse marathonloper Callum Hawkins onvoldoende medische bijstand hebben verleend. Hawkins stortte tot twee keer toe in op ruim twee kilometer van de aankomst, maar het duurde meerdere minuten alvorens hij geholpen werd. Vooral de rol van een vrijwilligster, die op enkele meters van Hawkins stond en doodleuk bleef filmen hoe de man op de grond lag, wordt gehekeld op de sociaalnetwerksites.

3 reacties

  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Zo te zien ligt de organisatie van de Commonwealth Games op een lager niveau dan een kermiskoers in Vlaanderen. Op 2 km van de aankomst, geen officials, dokters, trainers, helpers of verplegers? Volle zon, 30 ° en de loper draagt zelfs geen pet. Nooit gehoord van een zonneklop? Zielig niveau, ook natuurlijk van de vrijwilligster. Maar ja, het is nu een reflex, filmen ipv helpen.
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Andy het gaat hier om mensen die in de organisatie zitten.. Zij zijn, in theorie, de eersten die de nodige hulp moeten bieden en instanties verwittigen. Ik vind het ook frappant dat niemand ter hulp schoot, dat zou een reflex moeten zijn maar de organisatie is toch de eerste die de vaststelling moet doen en moet ingrijpen.
  • Andy De Schieter

    6 jaar geleden
    Wat een kul. En wat met de persoon die deze vrouw filmt ? Die doet net hetzelfde en daar wordt niets over gezegd.