© BELGA

Antwerp is de Ploeg van ’t Stad: Owusu scoort tweemaal tegen buren van het Kiel

Royal Antwerp FC heeft de Antwerpse derby in Play-off 2B naar zijn hand gezet. In een kolkende Bosuil klopte The Great Old de buren van Beerschot Wilrijk met 2-0. William Owusu nam beide treffers voor zijn rekening en werd de held van Deurne-Noord. Voor Beerschot Wilrijk is het na twee gelijke spelen de eerste nederlaag in de eindronde.

Roel Caluwé

Met respectievelijk één en twee punten konden Antwerp en Beerschot Wilrijk enkel genoegen nemen een overwinning om nog een rol van betekenis te spelen in play-off-2. Lokeren won reeds van Eupen en leidde in het klassement met zeven op negen.

De titel ‘Ploeg van ’t Stad’ was in deze derby echter prioriteit en het openingskwartier was voor de thuisploeg, vooruitgestuwd door een uitverkochte Bosuil. Beerschot Wilrijk kwam niet in zijn combinatiespel en stond daardoor voortdurend onder druk.

© BELGA

De kansen volgden voor de Great Old. Dom veegde een bal van Owusu van de lijn en Van Hyfte besloot bijna in eigen doel. Iets over het kwartier slalomde Siani alles en iedereen voorbij. Romo stond wel pal en voorkwam de voorsprong. De eerste kans voor de bezoekers kwam op naam van Dom: de ex-Antwerpspeler trapte een voorzet van François richting de verste paal. Bolat dook de bal uit zijn netten.

Net over halfweg de eerste helft mocht Geoffke ‘Deurne Noord’ Hairemans zich achter de bal zetten. Zijn vrije trap week af en ging maar net naast het doel van Romo. Op het half uur kwam dan toch de verdiende voorsprong: Owusu bleef met een gelukje bij de bal en ramde de bal hoog in doel. De Bosuil ontplofte. Deze tussenstand bij de rust was verdiend te noemen.

© GMAX AGENCY

De tweede helft kon de verwachtingen niet inlossen. Enkel een klasseflits van Ardaiz zorgde aanvankelijk voor opwinding: de Uruguayaan wrong zich voorbij Swinkels. Romo had een prima redding in huis. Marc Brys greep in en stuurde met Mbomo in de plaats van Van Hyfte een tweede spits het veld op. Bij Antwerp verving Niangadou de geblesseerde Pitroipa. De jongeling liet zich meteen opmerken: zijn lage schuiver ging niet zo ver naast. Beerschot Wilrijk slaagde er maar niet in om in de buurt van Bolat te komen en voor Antwerp hoefde het niet meer. We waren al in de slotfase toen Owusu een misverstand tussen Romo en Prychynenko afstrafte en zich de derby besliste. Antwerp mag zich voor minstens twee weken kronen tot ‘de ploeg van ‘t stad’ en klimt naar een voorlopige tweede plaats in poule B van play-off-2. De Bosuil en omstreken maakte zich klaar voor een groot rood-wit feest.

© BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners