Onrustig einde stadsderby: supporters Beerschot Wilrijk breken omheining af, Antwerp-supporters gaan confrontatie met politie aan

Aan de zijde Oude Bosuilbaan, bij het Bosuilstadion, was het na afloop van de stadsderby zeer onrustig. Supporters van Beerschot Wilrijk wilden door een omheining geraken om zo tot bij de stadsrivalen te komen, ook de Antwerp-supporters maakten amok en gingen in de clinch met de politie. Er zijn arrestaties uitgevoerd en er is sprake van gewonden.

PH, PvdP

De bussen van de Beerschot Wilrijk-supporters stonden klaar om in het kader van de combiregeling de bezoekers terug naar huis te brengen, toen de ongeregeldheden uitbraken. De Antwerp-supporters, die met een grote groep aan de andere zijde van de omheining stonden, daagden verbaal uit, waarop een deel van de bezoekende supporters een omheining wilde slopen. Dat lukte bijna. De politie moest op die plek, binnen het stadionterrein, de orde herstellen.

Op straat gooiden de Antwerp-supporters ondertussen met projectielen, en maakten het de politie moeilijk. Het was blijkbaar niet gemakkelijk de twee supportersgroepen uit elkaar te krijgen. Met de sproeiwagen en extra ordetroepen duwde de politie de Antwerp-groep enkele honderden meter achteruit. Pas toen konden de bussen het stadion verlaten. Bij deze confrontatie zijn arrestaties uitgevoerd en er zouden ook gewonden zijn.

Onmiddellijk na de wedstrijd had de politie al even traangas moeten gebruiken in het vak van Beerschot-Wilrijk, en zijn een handvol supporters opgepakt omdat ze op het terrein liepen. De wedstrijd was geëindigd op 2-0 voor de thuisploeg.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer