Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley.
Volledig scherm
Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley. © EPA

VS kondigen nieuwe sancties tegen Rusland aan: "Maar we zijn niet uit op oorlog"

Na de door de VS geleide aanvallen op de faciliteiten voor chemische wapens van Syrisch president Bashar al-Assad, kondigde Amerikaans ambassadeur voor de VN Nikki Haley nieuwe sancties aan tegen Rusland, bondgenoot van de Syrische regering. Haley benadrukt dat de VS niet uit zijn op een oorlog met Syrië en diens bondgenoten.

56 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Gilbert Haelewyn slaat de nagel op de kop!
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De geschiedenis herhaalt zich : als Amerika het niet doet (de vrije wereld redden), doet niemand het. Zonder de Amerikanen waren wij nu allemaal of nazi's of stalinisten. Met dank aan Trump, want de rode lijn van Obama was gewoon een vodje papier.
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Zoals Putin zei, niemand heeft US, UK of Frankrijk aangesteld als wereldpolitie. Enkel US mag die rotzooi doen zonder met de vinger te worden gewezen of een sanctie te krijgen. Ze zijn enkel uit op verkoop van hun massa vernietigingswapens.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    Syrie is ons probleem NIET! Trump wil zich een figuur opstellen... maar ja!! Aan de andere kant Rusland is een Europees land en is NIET MEER de vroegere Soviet Unie (zelfs de Russen spreken negatief over hun "soviet" verleden) Beter betrekkingen met het huidige Rusland onderhouden zou heel wat beter zijn.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    De VS, het morele geweten van de wereld, drijft de druk op tegen dictators, slechteriken, moordenaars van kindjes met gifgas, onderdrukkers en leugenaars. De U.S.A. doet dat allemaal belangeloos en zijn zo bekommerd om het lot van de eenvoudige mensen in de Derde Wereld.