Buruli ulcus
Volledig scherm
Buruli ulcus © Wikimedia Commons

Australiërs kampen met epidemie van 'vleesetende zweer'

BuitenlandEen vleesetende zweer verspreidt zich zo snel in de Australische deelstaat Victoria dat wordt gesproken over een epidemie. In een artikel in de Medical Journal of Australia zeggen deskundigen dat het aantal gevallen van de Buruli-ulcer toeneemt, maar dat onduidelijk is waarom dat alleen in Victoria gebeurt. In andere deelstaten van Australië zijn geen gevallen gemeld.

6 reacties

  • De Waen Luc

    6 jaar geleden
    manuka honing...drie dagen op de wonde laten zonder verband te verversen, dit paar keer herhalen en dag bacterie...
  • Pascal Fransen

    6 jaar geleden
    Welk land gaan ze hier de schuld van geven??
  • cecil atherton

    6 jaar geleden
    Wanneer is antibiotica eeeccchhht nodig?
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Aangezien het 'lokale' fenomeen, doet dit me denken aan het feit dat er zalf bestaat die voorgeschreven wordt door de dermatoloog voor het behandelen van een beginnend melanoom. De zalf bevat bacteries die het slechte weefsel rondom wegvreten en zo ontstaat er een soort wonde, die op het einde van de behandeling wordt weggeschraapt door de dermatoloog. Misschien ligt het hier aan het gebruik van een foute zalf om de 'insectebeet' te behandelen?
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    begint met vervuilt water na een wond -beet Hier zijn er ook af en toe met jarenlang afzien als antibiotica niet meer werkt daarom nogmaals Dokters geen Antibiotica als niet echt nodig is !!!ook wij enkel wanneer echt nodig