Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Ha-ha-hatsjie! Code rood voor berkenpollen, maar wat helpt er nu écht?

Het is code rood in ons land, niet wat betreft extreem weer, wel qua berkenpollen die momenteel massaal in de lucht aanwezig zijn. Dat heeft Air Allergy aan ons bevestigd. Hoewel de situatie voorlopig (nog) niet erger is dan andere jaren, betekent dit wel het startschot van de kritische periode voor wie allergisch is aan berkenpollen. Daarom alles wat je nog niet wist over hooikoorts, en vooral: wat je er nu echt aan kan doen. 

0 reacties

  • Greta Geenen

    6 jaar geleden
    Haal 'cirrus' bij de apotheek, 1 pilletje s' ochtends, je wordt er niet slaperig van, werkt goed
  • censor

    6 jaar geleden
    berkeschors: asperine
  • guy muis

    6 jaar geleden
    boom wegdoen simpel
  • Luc-Ann Rosez Maddens

    6 jaar geleden
    De behandeling beginnen 2 weken voor de symptonen ???
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    En uiteraard is België een van de weinige landen waar het medicijn niet wordt terugbetaald. Allé, waarom zijn we niet verbaasd.
  1. Smartwatchbandjes zitten boordevol potentieel schadelijke bacteriën: “9 op de 10 test positief”
    5

    Smartwatch­band­jes zitten boordevol potentieel schadelij­ke bacteriën: “9 op de 10 test positief”

    Draag jij regelmatig een smartwatch of fitnesstracker? Dan pas je maar beter op volgens de wetenschap. Uit een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Advances in Infectious Diseases, blijkt dat op 9 van de 10 bandjes van slimme horloges ziekteverwekkende bacteriën aanwezig waren. Maar naar welke bacteriën hebben de wetenschappers van Florida Atlantic University gekeken? Welke bandjes kwamen het slechtst uit de studie? En hoe hou je het best jouw bandje bacterievrij?
  2. Expert noemt 5 verrassende plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”
    PREMIUM

    Expert noemt 5 verrassen­de plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”

    Maar liefst 65 procent van de sinds vorig jaar verplichte asbestattesten vermeldt asbest in de woning. Afhankelijk van waar die zit, is dat niet enkel een aanslag op jouw gezondheid, maar ook op je portemonnee. “Als een erkende asbestverwijderaar moet worden ingeschakeld, zit je al snel met een rekening van duizenden euro’s”, waarschuwt experte Cindy Delens van ABL Asbestlabo. Haar jaren ervaring levert vijf tips en een heleboel foto’s op waarmee je zélf asbesthoudende materialen kan herkennen en de verwijderingskosten inschatten.