Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Proximus onder vuur voor afluisteren telefoongesprekken

Om de kwaliteit van het groeiende aantal telefoongesprekken via de internetverbinding te controleren, luistert Proximus gesprekken af. De Privacycommissie waarschuwt echter dat dat mogelijk strafbaar is, zo schrijft De Tijd. De telecomreus ontkent de afluisterpraktijken. Als er gesprekken opgenomen worden, is dat volgens het bedrijf steeds met medeweten van de klant en om de kwaliteit van de lijn te testen. 

38 reacties

  • Glenn Zegikniet

    6 jaar geleden
    Die moeten vervolgd worden, al is het maar om een signaal te geven aan andere operatoren en bedrijven dat dergelijke praktijken echt niet kunnen! Ze staan niet boven de wet! Wat ze hadden kunnen doen, na een gesprek, was geautomatiseerd terug bellen naar de personen in kwestie en hun vragen of ze blij waren met hun gesprek, bijvoorbeeld door een nummer van 1 tot 5 in te toetsen. Dan hebben ze ook hun statistieken maar blijft de mensen hun privacy gevrijwaard!
  • Thomas Anderson

    6 jaar geleden
    Is in algemeen belang.Dus moet de wet niet toegespast worden we worden er allemaal beter van?
  • guido vangheluwe

    6 jaar geleden
    hier veel gezever zelf bij het beging melden ze dit gesprek kan op opgenomen worden als je dat niet wenst dan inleggen of andere provider, waar ze het ook doen maar vb niet zeggen wat is eigenlijk het probleem mensen met die zo gezegde privacy en dan zelf alles op het internet posten is eigenlijk ietsje schijnheilig
  • Thomas Anderson

    6 jaar geleden
    Doen ze bij telenet toch ook ? Kraait geen haan naar!
  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    alles wordt overal afgeluisterd en bekeken ;)