thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

14 leerlingen per dag van school gestuurd: gedragsproblemen bij jongeren nemen toe

Het aantal jongeren met gedragsproblemen is in één schooljaar met 32 procent gestegen. Op twee jaar tijd loopt dat cijfer zelfs op tot zeventig procent. Dat blijkt uit het gezamenlijke jaarrapport van de Vlaamse Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). De cijfers slaan op leerlingen uit het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs.

60 reacties

  • Mia Verhulst

    6 jaar geleden
    Zijn het die “jongeren” die hier nooit kansen krijgen? Die zich niet hoeven aan te passen en doen waar ze zin in hebben zonder gestraft te worden? Tja, dan verschiet ik hier niet van. Jullie oogsten wat jullie gezaaid hebben. En het zal niet beteren dankzij jullie mentaliteit, geloof mij!
  • Roger Van Acker

    6 jaar geleden
    Hoe zo dit komen.en het zal niet verbeteren.
  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    Vermits het artikel niet echt duidelijk is wie die 'jongeren' dan wel zijn, gaan we er van uit dat het diezelfde 'jongeren' zijn, die altijd voor de problemen zorgen, die gedragsproblemen hebben.
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    "Vooral in Brussel is de situatie problematisch..." Tiens, hoe zou dat komen?
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    De toename van kinderen met gedragsproblemen loopt recht evenredig op met de toename aan onopgevoede kinderen van vreemd gespuis dat geen enkele notie heeft van opvoeding en integratie en dat ook niet wenst.Noem een kat een kat want iedereen wéét dat!Ouders straffen,de oorzaak ipv aan symptoombestrijding doen!