Chauffeur overleden na ongeval met vrachtwagens: E34 meer dan zes uur versperd

Een chauffeur is dinsdag overleden na een ongeval met vrachtwagens op de E34 richting Antwerpen. De snelweg werd rond 15.15 uur vrijgeven en was meer dan zes uur versperd.

adm

“Het is een moeilijke ochtendspits op de expresweg”, vertelde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum dinsdagochtend al. “Om 7.15 uur was er een kop-staartaanrijding ter hoogte van Vrasene. Bij het ongeval waren vier wagens betrokken, het bleef beperkt tot blikschade. Eén rijstrook richting Antwerpen was een tijdlang versperd. Dat heeft een klepper van een file veroorzaakt, op een bepaald punt stond er 10 km file en stond je daar een uur aan te schuiven.”

Kort nadat dat ongeval afgehandeld was, was er in de file ter hoogte van Kemzeke een tweede en ernstig ongeval. “In de file zijn twee vrachtwagens gebotst. Er is ook sprake van ladingverlies, de snelweg ligt vol hout en ijzer. De afhandeling kan geruime tijd duren.”

Een van de vrachtwagenchauffeurs kwam daarbij om het leven. Het gaat om de chauffeur van een Nederlandse vrachtwagen die achteraan was ingereden op een Duitse vrachtwagen op de rechterrijstrook. Het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

De E34 richting Antwerpen was iets voor 9 uur versperd en werd pas rond 15.15 uur weer vrijgegeven.

© bfs

© bfs

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER