© Koen Bauters

Zeven nieuwe namen voor Genkse Absolutely Free Festival

Nieuws in festivalland: Absolutely Free Festival pakt uit met zeven nieuwe namen. Onder meer Sun Kil Moon, Algiers en DJ Eppo Janssen zakken op zaterdag 4 augustus af naar het gratis Genkse festival.

jbou

Grootste naam is Mark Kozelek, die als Sun Kil Moon een exclusieve festivalshow speelt op AFF. Amerikaanse brompot Kozelek was in de jaren 90 frontman van de indieband Red House Painters, maar staat sinds zijn meesterwerk ‘Benji’ uit 2014 voor lang uitgesponnen nummers met een stroom aan anekdotes en persoonlijke beslommeringen. En uitbarstingen tegen opdringerige journalisten of irritante fans op de voorste rijen. Hopen dat Mark de dingen wel wil groeten op zaterdag 4 augustus, maar de festivalgangers zullen in ieder geval niet onberoerd blijven bij Kozeleks passage in Winterslag.

Handgranaten

Daarnaast voegde de organisatie de ziedende Amerikaanse postpunkers van Algiers toe aan de affiche. De band - die voor de opnames van hun uitstekend onthaalde tweede plaat ‘The Underside Of Power’ ex-Bloc Party-drummer Matt Tong inlijfde - staat bekend voor zijn urgente liveshows en een sound die gospelmuziek, protestleuzen en gitzwarte postpunk kneden tot explosieve handgranaten van songs.

De vijf andere namen die de organisatie bekendmaakte, komen uit onze contreien. Zo zullen “samplesjamaan” Dijf Sanders, de Gentse lawaaimakers van Public Psyche, het jonge geweld van Youff en het gloednieuwe nineties geïnspireerde altrocktrio Peuk ook op zaterdag 4 augustus ten dans spelen in de buurt van C-Mine. Aan DJ Eppo Janssen om naar jaarlijkse gewoonte het licht uit te doen met een stevig dansfeestje. Eerder kondigde het festival al Gruppo Di Pawlowski aan.

Absolutely Free Festival vindt op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus plaats op de terreinen achter het Genkse C-Mine, en is naar goede gewoonte gratis voor iedereen die drie gebruikte batterijen meebrengt. Zo niet betaalt u 3 euro. Alle info op de site van het festival.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer