© Nico Meens

Chiroleiding Voeren volgt cursus EHBO

De Chiroleiding van Voeren heeft op eigen initiatief een cursus EHBO gevolgd in het jeugdheem de Komberg in Sint-Martens-Voeren. “Deze opleiding werd door ons zelf aangevraagd bij het Rode Kruis Limburg en was speciaal voor de Chiro bedoeld die ook de kosten betaalde, “ zegt volwassen begeleider Erwin Vroonen.

nico meens

De Chiroleiding van Voeren heeft op eigen initiatief een cursus EHBO gevolgd in het jeugdheem de Komberg in Sint-Martens-Voeren. “Deze opleiding werd door ons zelf aangevraagd bij het Rode Kruis Limburg en was speciaal voor de Chiro bedoeld die ook de kosten betaalde, “ zegt volwassen begeleider Erwin Vroonen.Twee lesgeefsters lieten alle mogelijke knelpunten aan het bod komen tijdens een theoretische en praktische lesavond. Op basis van een simulatie van wonden, breuken, bloedingen… kon ook de praktijk toegepast worden. 18 jongeren waren aanwezig voor deze opleiding.

Splinters uittrekken, een zonneslag en bloedneuzen behandelen, breuken, verstuikingen, flauwtes tot zelfs de veiligheidshouding toepassen, het verwittigen van de hulpdiensten, het kwam allemaal aan ’t bod. “Tijdens de spelnamiddagen kunnen er ook ongelukjes voorkomen. Deze kunnen nu adequaat behandeld worden met onze uitgebreide EHBO-kist en deze basiskennis. Dit jaar gaat Chiro Voeren, die meer dan 120 leden telt, in juli (11-21/07) op bivak in het Jagershuis in Tessenderlo. Op kamp beschikken we over een verpleegster in de keukenploeg. Wanneer we de kampplaats per afdeling verlaten is het handig en noodzakelijk dat de leiding ook de basis van de EHBO kent, “ besluit Erwin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer