Margot Vanderstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
Margot Vanderstraeten © Tom Van Nuffel

Schrijfster Margot Vanderstraeten leefde tussen ultraorthodoxe joden en kreeg ook geen hand van mannen: "Verontwaardiging mag. Maar probeer hem ook te begrijpen"

“Je mag verontwaardigd zijn, maar het is interessanter proberen te begrijpen waarom hij vrouwen geen hand geeft. Je kunt niet verwachten dat alle mensen hetzelfde zijn,” zegt schrijfster Margot Vanderstraeten, die jarenlang deel uitmaakte van de joodse gemeenschap, en er het boek Mazzel tov over schreef.

70 reacties

  • Gust Goris

    6 jaar geleden
    Ahmed, het kan bij de moslims niet voor ons, westerlingen, maar als je alle reacties leest kan het OOK niet bij de joden. Wij, westerlingen willen dit niet voor niemand.
  • Marie-Claire Tubaert

    6 jaar geleden
    Als ieder geloof die fanatiek is wil anders doen dan de gemeenschap dat zeker niet in de politiek gaan moest het een fanatieke Muslim zijn dan zeer erg politiek gaat niet met geloof sorry
  • Marc Van himste

    6 jaar geleden
    Altijd maar aanpassen en vrouwen in een hok steken ,domme belgen word wakker nu het nog kan !!!onze cultuur maken ze kapot !!!
  • Lowi Verborgt

    6 jaar geleden
    Waarom moeten wij autochonen altijd een brug slaan en zij die hier zo maar komen wonen nooit.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    CD&V had en.heeft een scenario klaar. Deze dame komt niet zomaar uit de hemel vallen met haar verhaal. Pure opzet. Maar gevaarlijk want wat van Joden geduld wordt tov vrouwen, zullen we ook moeten aanvaarden van radicale Moslims.