Matcha tot strawberry: de margarita cocktail heruitgevonden
Dit jaar blaast de margarita cocktail zeventig kaarsjes uit en met het goede weer van deze week laten we die verjaardag niet zomaar voorbij gaan. We zochten drie variaties uit op de klassieke margarita, om vanavond nog uit te proberen.
Matcha margarita
Wat heb je nodig: 3 cl Cointreau, 5 cl tequila, 2 cl vers limoensap en ½ menglepel matcha, de groene Japanse thee in poedervorm.
De bereiding van deze cocktail is zo makkelijk als het maar kan zijn. Je hebt geen blender nodig maar wel een cocktailshaker. Vul de shaker met ijs en giet alle ingrediënten erin, schudden maar! Serveer de cocktail in een whiskyglas versierd met een schijfje limoen.
Aardbei margarita
Wat heb je nodig: 3 cl tequila, 1.5 cl Triple sec, 1 cl suikersiroop, sap van een halve limoen, 5 aardbeien. Voor de garnering: limoensap, grenadine, zout, aardbei.
Wil je een mooi rood zoutrandje op je glas, dan doe je dat best van tevoren. Een leuke tip is om grenadine bij het limoensap te mengen, zo krijg je een mooi rood zoutrandje dat past bij de cocktail. Snij hierna de aardbeien in stukjes en gooi ze in de blender. Voeg het limoensap, de tequila en suikersiroop eraan toe en mixen maar! Wil je er een iced margarita van maken dan kan je eventueel een glas ijsblokjes toevoegen voor je begint te mixen. Giet de cocktail uit in een stijlvol margarita glas en garneer met een aardbei of limoenschijfje.
Frozen margarita
Wat heb je nodig: 9 cl limoensap, 6 cl tequila, 3 cl Grand Marnier, ijsblokjes. Voor de garnering: limoensap, zout, schijfje limoen.
Dit is een kleine twist op de klassieke margarita en ook weer super makkelijk te maken. Doe het ijs, de tequila, sinaasappellikeur en limoensap in een blender. Mix alles tot het ijs is fijngemalen en volledig gemend is met de andere ingrediënten. Dop de top van het glas in limoensap en daarna in zout. Giet de cocktail in het glas en garneer met een limoenschijfje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
-
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer