Matcha tot strawberry: de margarita cocktail heruitgevonden
Dit jaar blaast de margarita cocktail zeventig kaarsjes uit en met het goede weer van deze week laten we die verjaardag niet zomaar voorbij gaan. We zochten drie variaties uit op de klassieke margarita, om vanavond nog uit te proberen.
Matcha margarita
Wat heb je nodig: 3 cl Cointreau, 5 cl tequila, 2 cl vers limoensap en ½ menglepel matcha, de groene Japanse thee in poedervorm.
De bereiding van deze cocktail is zo makkelijk als het maar kan zijn. Je hebt geen blender nodig maar wel een cocktailshaker. Vul de shaker met ijs en giet alle ingrediënten erin, schudden maar! Serveer de cocktail in een whiskyglas versierd met een schijfje limoen.
Aardbei margarita
Wat heb je nodig: 3 cl tequila, 1.5 cl Triple sec, 1 cl suikersiroop, sap van een halve limoen, 5 aardbeien. Voor de garnering: limoensap, grenadine, zout, aardbei.
Wil je een mooi rood zoutrandje op je glas, dan doe je dat best van tevoren. Een leuke tip is om grenadine bij het limoensap te mengen, zo krijg je een mooi rood zoutrandje dat past bij de cocktail. Snij hierna de aardbeien in stukjes en gooi ze in de blender. Voeg het limoensap, de tequila en suikersiroop eraan toe en mixen maar! Wil je er een iced margarita van maken dan kan je eventueel een glas ijsblokjes toevoegen voor je begint te mixen. Giet de cocktail uit in een stijlvol margarita glas en garneer met een aardbei of limoenschijfje.
Frozen margarita
Wat heb je nodig: 9 cl limoensap, 6 cl tequila, 3 cl Grand Marnier, ijsblokjes. Voor de garnering: limoensap, zout, schijfje limoen.
Dit is een kleine twist op de klassieke margarita en ook weer super makkelijk te maken. Doe het ijs, de tequila, sinaasappellikeur en limoensap in een blender. Mix alles tot het ijs is fijngemalen en volledig gemend is met de andere ingrediënten. Dop de top van het glas in limoensap en daarna in zout. Giet de cocktail in het glas en garneer met een limoenschijfje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer