© Action Images via Reuters

Manchester City ontloopt transferverbod

Manchester City is door het sportarbitragehof TAS vrijgesproken in een zaak over een transfer van een jeugdspeler. De kersverse Engelse kampioen trok de Argentijn Benjamin Garre aan toen die zestien was, en dat was niet naar de zin van zijn club Velez Sarsfield. City riskeerde een transferverbod van twee jaar in de zaak.

Sarsfield, de Argentijnse club van Garre, legde klacht neer tegen City in 2016. De Engelse club benaderde de jonge voetballer al op zijn vijftiende. De wereldvoetbalbond FIFA verwierp de klacht, maar de Argentijnen gingen in beroep bij het TAS. Ook dat gaf City gelijk, met als argument dat Garre ook over een Italiaans paspoort beschikt. Daardoor voldeed de transfer aan de regels binnen de Europese Unie.

Indien het TAS Sarsfield gelijk zou hebben gegeven, kreeg City een transferverbod van twee jaar. Daar ontsnapt de club van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany nu dus aan. De afgelopen jaren kregen om dezelfde reden Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid wel een transferverbod. Garre, ondertussen zeventien, wacht nog op zijn debuut in het eerste elftal bij City, maar is wel actief bij de beloften.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer