© Koen Luts

Trouwfeest om titel Boom van het Jaar binnen te halen

Om de Lummense Duizendjarige Eik aan de titel ‘Boom van Jaar’ te helpen, stapten Piet Ruytjens en Beate Luyckx voor de tweede keer in het huwelijksbootje onder de boom. De eik figureert namelijk wel vaker in Lummense trouwceremonies. “We hopen alvast dat onze eik het haalt”, zegt ‘kersvers’ bruidegom Piet Ruytjens. In de laatste tussenstand stond de boom alvast aan de leiding.

klu

De verkiezing van ‘Boom van het jaar’ loopt stilaan ten einde. De wedstrijdsjury bracht zopas de laatste tussenstand uit, en voorlopig staat de Lummense Duizendjarige Eik nog op de eerste plaats.

Piet Ruytjens en Beate Luyckx deden een extra inspanning om ervoor te zorgen dat dat zo blijft tot aan de finish. “De officiële fotograaf van de wedstrijd had gelezen dat er onder onze eik soms huwelijksceremonies plaatsvonden”, vertelt het koppel. “Aan Ilse Plessers van Regionaal Landschap Lage Kempen vroeg hij of ze geen koppeltje kon zoeken voor een fotoshoot. We vonden het wel leuk om nog eens het huwelijksbootje te stappen, zo lang na 1999. Toen hadden we ook een fotoshoot aan de oude eik en nu dachten we dat het ook om enkele foto’s zou gaan in kleine kring. Maar de fotograaf zag het veel groter. Er moest dus een heuse ceremonie op poten worden gezet. Wij hopen dus alleszins dat de Limburgers onze oude eik massaal steunen”, besluit Piet.

Tijdens de Week van het Bos wordt de winnaar bekendgemaakt. De ‘Belgische Boom van het jaar 2016’ krijgt een professionele verzorgingsbeurt of er komt een boomvriendelijk project, en in 2017 dingt hij mee naar de Europese prijs ‘European Tree of the Year’.

Ook de Tamme Kastanje van Overpelt, de winnaar van 2015, dingt mee voor de titel op www.boomvanhetjaar.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer