Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Niet gevaarlijke baan, wel bestuurder verantwoordelijk voor dodelijk ongeval: "Hij had snelheid moeten aanpassen"

De politierechtbank van Hasselt heeft een celstraf van drie maanden met uitstel en een rijverbod van zes maanden uitgesproken voor de 26-jarige Maasmechelaar die aan het stuur zat bij het dodelijk ongeval in Diepenbeek op 2 oktober 2016. Ondanks de kwalijke reputatie van de Boudewijnlaan, ligt de fout van het ongeval volgens de rechtbank bij de onaangepaste snelheid van de Volkswagen Golf.

14 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    In de verkeerswet staat dat je uw snelheid moet aanpassen naargelang de omstandigheden (weer of toestand van het wegdek).
  • Brigitte Maes

    6 jaar geleden
    Dit is verschrikkelijk!Die jongen ziet er al al die tijd enorm van af.De ouders van de slachtoffers weten dat hem niets te verwijten valt. Zij willen dit niet.Dit vind ik zo erg voor hem!
  • Don Viona

    6 jaar geleden
    OOK hier hadden vangrails levens kunnen redden... liever tegen aan vangrail schuiven dan tegen een paal of boom.
  • Francois Jacobs

    6 jaar geleden
    Niks mis met die baan heb er al talloze malen gereden, begrijp niet hoe die bestuurders van de weg geraken, regen is een factor, zeker dan minder snel, en dan versleten banden? Nooit zeggen ze het was mijn fout!!! In Engeland gaat ie voor minstens 6 maand de bak in! dat kennen ze hier niet he Oplossing ? Minimum straffen invoeren waar geen een rechter onder kan blijven!! spijtig dat er altijd mensen moeten sterven door deze dik onbekwame bestuurders!!
  • Guy Custers

    6 jaar geleden
    Niks gevaarlijk aan een baan of kruispunt of bocht, nooit geweest! Alleen wie er op rijdt kan gevaarlijk handelen, voor eens en voor altijd!!