Gentse voyeur vrij onder voorwaarden

© carlo coppejans

Mike D.B., de 41-jarige jeugdtrainer die filmpjes maakte in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en die op een voyeuristisch forum plaatste, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Mike D.B. (41), die in de kleedruimtes van de HoGent-sporthal beelden maakte van 17 vrouwen, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden, in afwachting van zijn proces. Zo moet hij werk zoeken en moet hij zich laten behandelen door een gespecialiseerde therapeut, verduidelijkte zijn advocaat, Sofie Vermeir.

De raadkamer had eerder voorzien dat hij niet op het internet mocht, maar die voorwaarde is door de onderzoeksrechter niet gesteld. 'Hij moet werk zoeken en dat mag in de IT-sector, waar hij voorheen werkte. Hij mag beschikken over een iPhone en computer, omdat dat onontbeerlijk is om werk te zoeken', aldus zijn advocaat.

Eind maart wilde de raadkamer de man al vrijlaten, maar toen ging het parket in beroep en bleef de man uiteindelijk in de cel.

De politie kreeg drie weken geleden verschillende klachten over de beelden die op een voyeuristisch forum geplaatst waren. De 41-jarige D.B. uit Gent werd opgepakt en legde bekentenissen af. Alle slachtoffers, 17 meerderjarige vrouwen, werden geïdentificeerd.