© Toon Ketelslegers

Akkoord gospelt erop los in uitverkochte Velinx

Met een sterke uitvoering van hun originele show 'The Gospel Tree' sloot de Limburgse gospelgroep Akkoord haar tournee zaterdag 14 april af.

Marijke Vanormelingen

Dit gebeurde in een uitverkochte Velinx in Tongeren. Na 17 jaar is de Limburgse gospelgroep uitgegroeid tot het grootste koor in België dat uitsluitend gospelmuziek brengt. Samen met de muziek worden het verhaal en de inhoud visueel aantrekkelijk gebracht. Hun concerten krijgen daardoor steeds meer de vorm van een semi-professionele show. In 2001 gingen ze van start met 33 leden en niet meer dan 5 songs. Nu, 17 jaar later, zijn ze met dubbel zoveel leden en hebben ze in die tijd wel 105 gospelsongs verzameld en honderden optredens verzorgd van Oostende tot Berlijn.Bij hun vorige succesvolle show “Gospel: The Story, The Glory” werden vooral de roots van deze muziek opgezocht. De songs van de miljoenen slaven die in de 19de eeuw verscheept werden naar de Verenigde Staten.In de nieuwste show met ondertitel: ‘van de roots tot het jongste blaadje’, werden de echo’s van de gospel in de hedendaagse muziek opgezocht. Soms hoor je in de muziek van nu nog steeds die typische structuur van vraag en aanbod. Van oorsprong Afrikaans, maar tot bij ons gebracht via de gospel.

De Velinx zat afgeladen vol en vanaf het eerste moment werd het publiek actief betrokken. Beweging op het podium, korte bindteksten door de groep zelf, projectiebeelden en verrassingen hielden het publiek geboeid en de tijd vloog om. Het publiek veerde regelmatig uitbundig recht, of zat op andere momenten met kippenvel stil te genieten. Dirigent Toon Ketelslegers zei bij de inleiding: ‘gospel is muziek waar je beter van wordt’. Daarvan getuigde achteraf een bewogen bezoeker: “geen gewoon concert, dit is een show of liever: een féést!”Contact: 0495-500161 of gospelakkoord@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer