© Joods Actueel

Ultraorthodoxe CD&V-kandidaat onlangs veroordeeld: 28.500 euro gestolen van zieke oude man

Aron Berger (42), de ultraorthodoxe jood die kandidaat is voor CD&V in Antwerpen, is door de correctionele rechtbank in Antwerpen recent schuldig bevonden aan diefstal. Volgens de rechtbank heeft Berger 28.500 euro gestolen van een oude zieke man, die in 2012 en 2013 zijn hulp had ingeroepen bij het regelen van zijn nalatenschap. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

sare, vdaa

“De feiten zijn ernstig”, zo oordeelde de rechtbank eind maart. “De beklaagde had geen enkel respect voor de eigendomsrechten van de man, die door zijn hoge leeftijd en zijn zwakke gezondheid extra kwetsbaar was, wat de beklaagde goed wist. Hij heeft het vertrouwen van het slachtoffer, die dacht dat hij belangeloos geholpen werd door Berger, volledig beschaamd.”

De rechtbank was niettemin mild voor de CD&V-kandidaat. De rechtbank verklaarde hem schuldig, maar verleende hem wel de gunst van de opschorting omdat hij de familie van het slachtoffer schadeloos heeft gesteld en omdat hij zelf een gezin van negen kinderen heeft. Omdat de gunst van de opschorting werd toegekend, zullen de feiten niet op zijn strafblad worden vermeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer