Huidig Antwerps burgemeester Bart De Wever en zijn vrouw brengen hun stem uit in 2012.
Volledig scherm
Huidig Antwerps burgemeester Bart De Wever en zijn vrouw brengen hun stem uit in 2012. © Photo News

Meerderheid Antwerpse Belgen van Turkse of Marokkaanse afkomst stemt voor linkse lijst

Bij de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in 2014 heeft 7 op de 10 van de Antwerpse Belgen van Turkse of Marokkaanse afkomst gestemd voor een linkse politieke partij. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 bracht circa 9 op 10 onder hen een stem uit op de stadslijst sp.a-CD&V, Groen of PVDA. Dat blijkt uit onderzoek door het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KU Leuven. 

25 reacties

  • Hajiba Kalim

    5 jaar geleden
    Ik ben moslima en ik stem altijd N-VA. Het is een partij die tenminste zegt waarop het op staat. Ik ken veel Marokkanen en Turken die stemmen op N-VA maar niet allemaal laat dat zeker duidelijk zijn. Maar altijd als ik vraag waarom jullie niet stemmen op N-VA dan weten ze niet eens wat de inhoud van N-VA en hun punten het is alleen via via gehoord negatieve over dat partij zoals bij jullie het zelfde met Vlaamse belang mensen stemen gewoon terwijl ze weten dat nooit hun beloften gaan nakome
  • Richard Roose

    6 jaar geleden
    Da's ook de enige reden waarom ze nog zoveel stemmen halen denk ik. Ze gaan hun eigen cadeaubureau niet onderuit halen he.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    En de rest stemt nv-a of vb...logisch.
  • Eric Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Weten we al lang, en groen haalt meerderheid van z n stemmen uit de moslimgemeenschap. Daarom dat groen die groep elke dag pampert, met een moslima, erdogan aanhangster, aan het hoofd van de partij.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Wie anders heeft gedacht is naïef. En waarom heeft de burgemeester bewaking nodig, toch niet voor zijn kiezers of ben ik naïef? En Geert, in je gezicht zeggen ze neen, achter je rug.... heb lang genoeg met zulke mensen gewerkt. Of dacht je dat ze willen tegenhouden dat gans hun familie naar hier kan komen ?