.
Volledig scherm
. © Faces of Auschwitz/Auschwitz Memorial Museum

Ingekleurde portretten geven slachtoffers Auschwitz nieuw leven. Hun verhalen zijn schrijnend

De Braziliaanse artieste Marina Amaral kleurde oude zwart-witfoto’s van Auschwitz-slachtoffers in en gaf hen zo een nieuw leven. Hun verhalen in de horror van het concentratiekamp zijn schrijnend.

29 reacties

  • John Rainbow

    6 jaar geleden
    Respect voor al de slachtoffers. Ook voor de geweldloze Jehova Getuigen.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    50 Miljoen doden, 6 miljoen Joden gedood in concentratiekampen, honderden miljoenen mensen op de vlucht en heel Europa in puin. Dit kun je niet goedpraten door te zeggen dat andere massamoordenaars ook gruwelijke misdaden hebben gepleegd, ook die misdaden worden met regelmaat getoond. Dat de holocaust en de wereldoorlog meer belicht wordt is omdat dit zo een immense omvang had dat het alle denkvermogen te boven ging en de hele wereld erdoor getroffen werd.
  • Antonio Ngenda

    6 jaar geleden
    Triestig ja , gruwelijk ook ja, goed dat ze het over hebben en dat ze het niet vergeten maar Leopold heeft meer dan 10 miljoenen vermoord in Congo waar blijft dat verhaal in de geschiedenis boeken want dat is meer een Belgische verhaal dan wat er gebeurd is met Auschwitz ??? Is dat niet niet zo erg ?? Omdat het Laar zwarte apen zijn zeker ???
  • Abdelmalik Malik

    6 jaar geleden
    Raoul hieronder heeft zwaar gelijk,men moet blijkbaar alle miserie vergeten in de wereld hedendaagse en verleden tijd alleen de holecaust precies niet,elke dag hoor je er bijna iets over
  • Luke Vincke

    6 jaar geleden
    Hoeveel jaren gaan ze nog doorzeveren over die Holocaust? Zolang het in het belang van Israël is, zeker?