VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Beke schuift verantwoordelijkheid door naar Peeters: "Ik wist niet dat het om een orthodoxe jood ging"

"Ik wist niet op voorhand dat het om een orthodoxe jood ging", zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke aan VTM NIEUWS in een eerste reactie na de hele hetze rond de ultraorthodoxe jood Aron Berger. "Het is niet onze verantwoordelijkheid om iedereen na te trekken, dat is de verantwoordelijkheid van de lokale afdelingen." Antwerps burgemeester Bart De Wever zegt te betreuren "dat de joodse gemeenschap te kijk is gezet."

291 reacties

  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Roger, dat is van dezelfde slag ! Die weten alle twee niet of ze leven of niet !
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    De huidige CD&V-top, was er bij de (toenmalige) CVP, nooit aan te pas gekomen. Van Peeters tot Beke, en alles ertussenin. CVP was rechts. CD&V is links-rechts.
  • Roger Declercq

    6 jaar geleden
    Als Vandeput zegt dat hij geen weet had van een nota, is het land te klein. Nu Beke zegt dat hij het niet wist hoor je niets. Eigenaardig!
  • Pierre Lyna

    6 jaar geleden
    Beke wist van niks. Wat een partij.
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    CDN&V, laat aub. die 'C' weg. Dan zullen jullie misschien meer democratisch overkomen! KERKEN? Goed voor een begrafenis? Ik ben Christelijk grootgebracht, bij mijn overlijden? Géén kerk, het is toch maar iemand die de dienst doet met geen kerkelijk gezag. Ne vervanger: man of vrouw, maakt me niet uit, Bullshit.