Maatregelen voor terugwedstrijd Beerschot Wilrijk - Antwerp: “Nultolerantie voor mensen met stadionverbod”

Na de relletjes die ontstaan waren na de match tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk op de Bosuil, neemt het stadsbestuur maatregelen voor de terugwedstrijd op het Kiel, op zondag 29 april. “Wie in Deurne voor problemen zorgde, wordt uitgesloten”, klinkt het.

sare, dvd

Na de match tussen R Antwerp FC en Beerschot Wilrijk werd een tiental personen bestuurlijk aangehouden. Zij worden uitgesloten tijdens de terugwedstrijd in het Olympisch Stadion. “Ook de identificatie van tientallen andere herrieschoppers waar beelden van gemaakt zijn, loopt nog”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Ook zij zullen op die manier uitgesloten worden.”

De maatregelen werden woensdag besproken tijdens een analyse van de gebeurtenissen van afgelopen weekend op de Bosuil. “Daaruit bleek nogmaals de goede samenwerking met beide clubs”, aldus Vermant.

“De politie zal voor de match op het Kiel de volgende dagen samen met de club een veiligheidsscreening doen van het stadion voor noodzakelijke infrastructurele maatregelen om alles veilig te laten verlopen”, aldus Vermant. “Er zal voor de match ook een nultolerantie zijn voor personen met een stadionverbod en voor wie in het bezit is van verdovende middelen en pyrotechniek (onder andere Bengaals vuur, red.). Personen die daarmee aangetroffen worden, zullen bestuurlijk worden aangehouden. Ook andere controlemaatregelen zijn mogelijk.”

De ticketverkoop voor Beerschotsupporters start donderdag, zo laat de club op haar website weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER