Direct naar artikelinhoud
Schietpartij

Politie schiet gewapende man neer in Aalst

De politie schoot een gewapende man neer aan het station in Aalst.Beeld Koen Baten

In Aalst heeft de politie een man neergeschoten die met een mes rondliep in het station en ook een vuurwapen bij zich had. Dat bevestigt burgemeester Christoph D'Haese van Aalst. De man werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is niet in levensgevaar.

Het was vrij rustig in het station toen de politie rond negen uur werd verwittigd dat er een man rondliep met een mes. De agenten waren snel ter plaatse en probeerden de man te overtuigen zijn mes af te geven. Op dat ogenblik gooide de man het mes naar de agenten, die vervolgens het vuur openden. Het was toen ook duidelijk geworden dat de man ook een vuurwapen op zak had. "Alles wijst erop dat ze uit wettige zelfverdediging handelen", zegt de burgemeester D'Haese.

De verdachte raakte zwaargewond maar zou buiten levensgevaar zijn. Over de identiteit van de man is er geen duidelijkheid, noch over zijn motieven. "De eerste vaststellingen wijzen niet op terreur", zegt D'Haese. "Maar verder onderzoek moet duidelijkheid brengen." Het onderzoek is nu in handen van het parket. Dat wilde nog geen commentaar geven op de zaak.

De plaats van de feiten werd afgezet en er volgt een sporenonderzoek. Volgens de gebruikelijke procedure worden nu twee onderzoeken gestart: één naar de acties van de neergeschoten man en één naar de politiemannen, om na te gaan of er sprake was van wettige zelfverdediging.