Alweer Owusu schenkt Antwerp de drie punten bij Eupen

Antwerp heeft na Beerschot Wilrijk ook Eupen opzij gezet. Antwerp won eenvoudig met 0-1. Man in vorm Owusu zorgde met een fraaie plaatsbal voor een zes op zes voor The Great Old. Antwerp was de beste ploeg en had de betere kansen en het balbezit. Een verdiende zege voor Antwerp. Door de zege schuift Antwerp op naar plek twee in Play-off 2B.

Siebe De Belie

HERBELEEF DE FASEN VAN DE WEDSTRIJD

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd. Ze eiste de bal vanaf het begin op. Verder dan wat afstandsschoten van Hairemans en Habran leverde dat niet op. Eupen speelde slordig en kwam niet tot kansen.

Antwerp wel. Met succes. Ardaiz leek zich net na het halfuur vast te lopen voor de zestien van Eupen. Owusu pikte de bal op en plaatste die in een tijd fraai in de bovenhoek. Van Crombrugge was kansloos tegen het schot van de Ghanese topschutter van Antwerp. Zijn derde goal in twee wedstrijden.

Eupen kwam voor de rust nog een keer in de zestien van Antwerp. Dat leverde meteen een gele kaart op. Ocansey ging te makkelijk liggen en kreeg geel voor een schwalbe. niet reageren en zo gingen beide ploegen rusten met 0-1.

Antwerp kwam het best uit de kleedkamer. Ardaiz mocht alleen op Van Crombrugge af. Hij trapte via de teruggekeerde Lotiès op de lat. De reactie van Eupen liet niet lang op zich wachten. Het schot van Koné kon Bolat niet verrassen. Dat kon ook Diagne niet. Zijn gekruiste poging werd gered door het been van Bolat.

Daarna verwaterde de wedstrijd. Antwerp had nog de meeste drang naar voren, maar grote kansen leverde dat niet op. Hairemans testte de paraatheid van Van Crombrugge, maar die ging goed plat.

Tot een slotoffensief van Eupen was het wachten tot de toegevoegde tijd. De ingevallen Raspentino kon een voorzet net niet goed genoeg raken om de bal tussen de palen te krijgen.

Door de tweede opeenvolgende zege rukt Antwerp op naar een gedeelde tweede plaats in Play-off 2B. Het telt nu zeven punten. Dat zijn er evenveel als Sint-Truiden. Leider Lokeren telt één punt meer. Het kan nog alle kanten uit.