Jupiler Pro League - Mehdi Carcela schenkt Standard driepunter tegen Anderlecht

door
Belga
Leestijd 2 min.

RSC Anderlecht is er woensdag op de vierde speeldag in play-off I niet in geslaagd punten te pakken op het veld van Standard. De landskampioen ging met 2-1 onderuit. Bij de rust was het 1-1. In een aangename partij kwam de thuisploeg eerst op voorsprong. Renaud Emond profiteerde in de 10e minuut toen Anderlecht-doelman Matz Sels mistastte op een voorzet van Edmilson. Standard bleef baas in de eerste helft, maar de slotfase was voor Anderlecht. Zes minuten voor affluiten knalde Sven Kums nog op de paal, een minuut later trof Adrien Trebel wel raak. De ex-speler van Standard vierde uitbundig.

Anderlecht kreeg in de tweede helft de beste kansen, maar het was Standard-kapitein Mehdi Carcela die op het uur met een knappe individuele actie de wedstrijd besliste. Doelman Guillermo Ochoa hield de Rouches overeind op pogingen van Leander Dendoncker en Silvere Ganvoula. Diezelfde Ganvoula, die in de 61e minuut de geblesseerde Lukasz Theodorczyk was komen vervangen, en twee keer Alexandru Chipciu toonden bij andere kansen te weinig efficiëntie.

Tien minuten voor tijd moest scheidsrechter Lawrence Visser de partij even stilleggen omdat er een gebroken wijnglas op het terrein was gegooid, iets wat nog een duur staartje kan krijgen voor Standard.

Paars-wit miste de kans om zich naast leider Club Brugge te hijsen. Donderdag kan Brugge opnieuw tot zes punten uitlopen. Het moet daarvoor in eigen huis winnen van Charleroi. Dinsdag speelden AA Gent en Racing Genk al 0-0 gelijk. In de stand gaat Brugge met 37 punten Anderlecht (34), Gent (32), Standard (31), Genk en Charleroi (27) voor.